Меню Закрити

Менеджмент в освіті

Ще трьох місяців не пройшло від коли Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти реально розпочало свою роботу, а вже можна говорити про завершення певного першого етапу його встановлення. Сьогодні напишу про деякі проміжні перемоги а також трошки власних роздумів на тему менеджменту в освітній сфері (і не тільки). Тому, якщо Вас цікавлять такі великі справи, як розпуск ВР, дострокові вибори, нові призначення до АП і можливість нікому не зрозумілого референдуму – гортайте далі. Тут мова йтиме про реформи у вищій освіті. Конкретно:

1) Схвалення Положення про акредитацію освітніх програм і формування супутніх органів (т.зв. Галузевих експертних рад); початок відбору і навчання експертів для акредитації.
2) Формування громадської ради з Академічної доброчесності і можливість очищення через співпрацю з громадськістю, а не публічні скандали.
3) Роздуми про менеджмент в освіті (і не тільки) – про перехід від індустріальної ієрархії до пост-індустріальної гетерерхії, як одного з фундаментів реформування системи вищої освіти.

Повний текст за посиланням.