Меню Закрити

Янсе Лілія Амінівна

Янсе Лілія Амінівна

Членкиня Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Науковиця в галузі біоіндикації ґрунтів, екології, захисту та карантину рослин, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України.

Членкиня Науково-технічної ради Міністерства освіти і науки України з питань формування та виконання державного замовлення на науково-технічну продукцію, членкиня експертної групи Міністерства освіти і науки України з оцінювання ефективності діяльності наукових установ (аграрні і сільськогосподарські науки). Членкиня робочої групи Європейської та Середземноморської організації з карантину та захисту рослин (EPPO – European and Mediterranean Plant Protection Organization).

Брала участь у виконанні 8 міжнародних та 22 національних наукових проєктів.

Заступниця головного редактора наукового журналу «Agricultural Science and Practice» (індексується в Web of Science).

Авторка 223 наукових праць, зокрема, у виданнях, що індексуються в базах даних Scopus та Web of Science. Співавторка 8 сортів рослин. 

Відзначена стипендіями Національної академії аграрних наук України, Кабінету Міністрів України, а також персональними грантами на проведення наукових досліджень, стажування, викладання Європейської Комісії, НАТО, Міністерства сільського господарства та сільських територій Ізраїлю, Європейського фонду фітопатологів, Королівської спілки Великобританії, Німецької спілки фітомедицини.

Переможниця першого конкурсу науково-технічних проєктів «Інтелектуальний потенціал молодих вчених – місту Києву».

Лауреатка премії Національної академії аграрних наук України «За видатні досягнення в аграрній науці».