Меню Закрити

Засідання Агентства

28 березня у приміщенні Музею Києво-Могилянської академії відбулося третє засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Під час засідання найбільше часу було присвячено обговоренню проекту Положення “Про акредитацію освітніх програм”, прийняття якого заплановане на наступне, квітневе засідання. Члени Нацагентства затвердили структуру і штатний розпис Секретаріату, порядок надання і підтвердження статусу національного ЗВО, концепцію стратегії НАЗЯВО, “Порядок оскарження рішень спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня”.
Були затверджені голови і склад Комітетів Нацагентства: Апеляційний комітет (Іван Назаров); Комітет з питань етики (Сергій Квіт); Комітет з питань акредитації освітніх програм, незалежних установ оцінювання якості та інституційної акредитації (Богдан Моркляник); Комітет з питань оцінювання якості вищої освіти (Микита Євстіфеєв); Комітет з питань діяльності та акредитації спеціалізованих вчених рад (Андрій Бутенко); Комітет з питань стандартів та економіки вищої освіти (Олена Колесникова).
Також було прийняте рішення затвердити всі стандарти вищої освіти, створені науково-методичними комісіями МОН у 2016-2019 роках (члени яких були обрані на конкурсній основі до квітня поточного року). Нацагентство виходило з того, що нові стандарти необхідні вищій освіті, тому немає сенсу їх затримувати. Поруч з тим, в силу об’єктивних обставин НАЗЯВО не мало можливості хоч якось впливати на їхній зміст. Тому Комітетові з питань стандартів та економіки вищої освіти було доручено сформувати певні критерії та вимоги для нового складу науково-методичних комісій МОН, за якими Національне агентство буде погоджувати стандарти у майбутньому. 
Під час засідання відбулося підписання протоколу про співпрацю з Програмою USAID “Нове правосуддя”.