Меню Закрити

Засідання Національного агентства

Сьогодні, 21 травня, відбулось чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Перша частина цього засідання відбулася спільно з Президією Спілки Ректорів України, за участі Віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань В. Кириленко, Міністра освіти і науки України Л. Гриневич.

       На спільному засіданні було обговорено проект Положення про акредитацію й інші питання, які стосуються розвитку вищої освіти в Україні.

       Після завершення спільного засідання Національне агентство продовжило свою роботу. Члени Агентства одноголосно схвалили проект Порядку акредитації освітніх програм і цей документ тепер буде передано в МОН на затвредження в установленому порядку. Під час наступного засідання Агентства в червні планується затвердження кваліфікаційних вимог до експертів з акредитації освітніх програм і методичні рекомендації для них, а також глосарій термінів і опис звіту самооцінки.

       Також в процесі розгляду інших питань Національне агентство прийняло такі рішення:

– затвердити пакет документів, необхідних для створення Галузевих експертних рад Агентства і оголошення конкурсів до цих 29 рад. Конкурс офіційно розпочнеться 27го травня і прийом документів триватиме до 21го червня.

– затвердити Положення «Щодо визначення критеріїв для погодження Переліку іноземних акредитаційних агентств чи агентств забезпечення якості вищої освіти, які видають сертифікати про акредитацію, що визнаються в Україні». Цим документом визначено прагнення Агентства з часом пройти процедуру акредитації ENQA і бути включеним в перелік визнаних акредитаційних агентств Європи.

       Ці документи незабаром будуть оприлюднені на цьому сайті.