Меню Закрити

Підписано Положення про акредитацію освітніх програм

Положення про акредитацію – документ, який стане офіційним після процедури «юстування», на яку ми надіємося найближчим часом.

Саме цим документом з вересня впроваджуватиметься нова парадигма якості у систему вищої освіти – поступово але впевнено. Але до того, як я трошки по-філософствую про поняття «якість», хочу трошки похвалитися:

1) Впродовж перших деклілька місяців діяльності Нац Агентства багато хто висловлював скепсис щодо наших можливостей залучити достатню кількість експертів з акредитації для ефективного впровадження нової системи консультаційної-оцінки якості освітніх програм. Доповідаю: на сьогоднішній день секретаріат Нац Агентства отримав 3829 анкет від осіб, які бажають стати експертами з акредитації – з них 449 від студентів. Дякую Kateryna Kunytska за роботу в цьому напрямку і дякую кожному, хто бере участь у відборі! Під час наступних декількох тижнів зі всіма кандидатами буде проведено телефонні інтерв’ю, а далі кожен пройде спочатку онлайн, а далі очне навчання і тестування. Ми оцікуємо, що наприкінці процесу ми отримаємо «пул» із приблизно 2,5 тисяч сертифікованих експертів – і це вже команда, з якою можна буде розпочинати запроваджувати нову парадигму якості. Другий відбір будемо оголошувати наступного року для поповнення цієї команди – слідкуйте!

Повний текст за посиланням.