Меню Закрити

Круглі столи

Запоріжжя, Біла Церква, Суми та Херсон,– саме в цих містах пройшли цього тижня круглі столи «Нова процедура акредитації освітніх програм: як покращуватиметься якість?».

Далі – детальніше про кожен з них:

Запоріжжя
22 жовтня у Zaporizhzhia National University – ЗНУ заступник голови Національного агентства Наталія Стукало (Nataliia Stukalo) розповіла про нову процедуру акредитації освітніх програм. В своїй доповіді спікер підкреслила необхідність подібних зустрічей, адже тільки спільними зусиллями всіх зацікавлених сторін можна модернізувати вітчизняну систему освіти.

Біла Церква
24 жовтня в Білоцерківський Національний Аграрний Університет відбувся круглий стіл за участі голови Національного агентства Сергія Мироновича Квіта.
В рамках зустрічі Serhiy Kvit розглянув поняття «акредитація» на прикладі різних країн світу та окреслив ключові складові «університетської автономії», а також звернув увагу освітян на основні моменти, якими відрізняється нова процедура акредитації в Україні. Наприкінці заходу голова Національного агентства надав вичерпні відповіді на запитання аудиторії.

Суми
24 жовтня в Сумський державний університет доповідь Артема Артюхова та Микита Євстіфеєв зібрала близько 70 слухачів! Було висвітлено зміни в процедурі акредитації, етапи підготовки та проведення акредитації освітніх програм, критерії якості вищої освіти, процес підготовки експертів акредитації освітніх програм. Присутні мали можливість отримати компетентні відповіді на нагальні питання стосовно акредитації, роботи Національного агентства та найближчих перспектив розвитку вищої освіти.

Херсон
25 жовтня у Херсонський державний університет під час круглого столу виступала заступник голови Національного агентства Olena Yeremenko. Вона наголосила, що найголовніше усім освітянам дійти згоди в тих позиціях, які змінилися і тих, що залишилися традиційним. Про ті зміни, які зазнала процедура акредитації, продуктивну співпрацю і єдині цілі, які ставлять перед собою заклади вищої освіти та Національне агентство – йшлося в її доповіді.

Переглянути трансляцію з круглого столу можна за посиланням https://www.youtube.com/watch…