Меню Закрити

Загальні збори ГЕР

1 листопада у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулися Загальні збори галузевих експертних рад, де зібралось понад 350 експертів з 29 галузей знань.

У вступній промові Голова Національного агентства Сергій Квіт  зазначив, що задача фахівця галузевих експертних рад – сприяти створенню позитивного освітнього середовища для здобувачів, протидіяти фейкам та захищати право на ту якість освіти, яка побудована на принципах довіри, відкритості, відповідальності та комунікації.

Керівник відділу супроводу роботи ГЕР Еллана Молчанова розповіла про функціональні засади роботи галузевих експертних рад, а саме: про роль ГЕР в процесі акредитації, про процедуру включення та виключення з ГЕР, про форми засідань ГЕР і голосування та ін. А також пані Еллана представила членів секретаріату Національного агентства, котрі курують кожну ГЕР.

Доповідь заступника Голови Національного агентства Андрія Бутенко була присвячена додатковим обов’язкам членів ГЕР, зокрема таким, як: надання рекомендацій до законодавства, участь у виробленні критеріїв рейтингування, визначення вимог до наукової кваліфікації здобувачів наукових ступенів.

Після вступної частини зборів почалося перше офіційне засідання кожної з ГЕР за участі представників Національного агентства та секретаріату.

На засіданні обговорили попередній графік роботи ГЕР, визначили майбутніх доповідачів, особливості розгляду й затвердження стандартів, дистанційну роботу членів ГЕР та інші організаційні питання.

«Разом ми робимо велику справу для української вищої освіти!» – сказав Сергій Квіт у зверненні до колег.