Меню Закрити

Зустріч членів Національного агентства та Секретаріату з грузинськими колегами

6 листопада у Національному університеті “Києво-Могилянська академія” члени Національного агентства та 7 листопада співробітники Секретаріату Національного агентства мали змогу обмінятися досвідом у сфері забезпечення якості вищої освіти з колегами із Грузії.

Irine Darchia (доктор, експерт з питань реформи вищої освіти, доцент Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі) та Lasha Margishvili (керівник служби Національного центру підвищення якості освіти) під час зустрічі говорили, зокрема, про: позитивні зміни в освітній галузі їх країни за останні 14 років, ліквідацію корупції, значне скорочення кількості ЗВО, сучасну систему освіти в Грузії, реформу вступу до вищих навчальних закладів, академічну доброчесність, організацію навчання студентів за кордоном та діяльність Національного центру підвищення якості освіти в Грузії, який є аналогом нашого Національного агентства.

Національний центр підвищення якості освіти – є провідною установою, що сприяє покращенню якості освіти в навчальних закладах, котрій довіряють на національному та міжнародному рівнях. Мета Центру:

• розробка орієнтованої на результат системи забезпечення якості освітніх установ та програм;
• підвищення якості освіти в навчальних закладах шляхом надання консультацій, тренінгів та інших заходів;
• підвищення кваліфікації викладачів, відповідно до світових потреб ринку праці;
• сприяння навчанню впродовж життя;
• сприяння інтеграції в європейський простір вищої освіти.

Щиро вдячні нашим колегам із Грузії за плідну співпрацю, надзвичайно актуальну інформацію та відповіді на питання щодо реформ в галузі освіти. Також висловлюємо подяку Національним офісам Erasmus + та Експертній групі HEReform за допомогу в організації цієї зустрічі.