Меню Закрити

ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Теорія та практика публічного управління та адміністрування у ХХІ сторіччі»

22 листопада голова секретаріату Михайло Винницький виступив із доповіддю на ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Теорія та практика публічного управління та адміністрування у ХХІ сторіччі». Конференція відбувалась у Національній академії державного управління при Президентові України.

Аналізуючи питання якості вищої освіти, Михайло Винницький дійшов висновку, що якісною є та освітня програма, котра відповідає заявленим цілям. Показник у такому випадку – комплексний і оцінюється широким колом стейкхолдерів. Це роботодавці, студенти, викладачі, наукова спільнота і т.д.

Михайло Винницький детально висвітлив наступні питання: критерії якісної освіти, новий процес акредитації освітніх програм, електронна форма самооцінювання, склад експертних груп, виїзна експертиза, галузеві експертні ради та ухвалення рішення про акредитацію.

«Національне агентство не займається збором довідок. Йдеться передусім про оцінку, яка відбувається в консультативний спосіб. Ідея виїзду експертів з акредитації в тому, що вони мають обов’язково надати певну консультацію стосовно того, як має бути покращена та чи інша програма», – зазначив пан Михайло.

Запис цього виступу ви можете побачити за посиланням.