Меню Закрити

Панельна дискусія на тему: «Вплив на підвищення якості підготовки ІТ-фахівців у закладах вищої освіти в межах співпраці бізнесу та освіти»

15 травня відбулась панельна дискусія в онлайн-режимі на тему: «Вплив на підвищення якості підготовки ІТ-фахівців у закладах вищої освіти в межах співпраці бізнесу та освіти», організована Харківським ІТ Кластером (Kharkiv IT Cluster).

Метою заходу було обговорення сучасного стану ІТ-освіти та можливостей співпраці між роботодавцями та закладами вищої освіти, аналіз відповідності освітніх матеріалів вимогам бізнесу,стимулювання студентів до активного вивчення ІТ-дисциплін та презентація проміжних результатів проєкту «Система сертифікації ІТ-дисциплін».

Вступне слово виголосив Голова Національного агентства Андрій Бутенко, акцентувавши на важливості якості ІТ освіти.

Також спікеркою заходу була членкиня Національного агентства Ірина Золотарьова. Вона розповіла про вагомість результатів проєкту, європейський досвід створення ІТ кластерів, запровадження системи мікрокваліфікацій та перспективи залучення закордонних фахівців для підвищення кваліфікації викладачів та студентів.

У заході також взяли участь члени сектору вищої освіти НМР МОН, члени Національної команди експертів з реформування вищої освіти, керівники ІТ-компаній-роботодавців, викладачі-учасники проєкту та студенти.

Національне агентство сприяє та підтримує ініціативу Харківського ІТ кластеру синергетично поєднати роботодавців, ЗВО та здобувачів, яка на практиці покращує якість ІТ освіти.