Меню Закрити

Форум членів Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти

Нові виклики, зміни у суспільстві та стрімкий розвиток технологій є невід’ємною складовою 21 століття. Динаміка сьогодення так само не оминає сферу вищої освіти та забезпечення її якості. Постійна фахова дискусія, обмін досвідом та пошук шляхів розв’язання спільних проблем – важливі елементи сталого розвитку та відповідності викликам сучасності.

17-19 квітня пройшов черговий Форум членів Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти, ENQA Members’ Forum 2024, співорганізатором якого стало Центральне агентство з оцінювання і акредитації (ZeVA, Німеччина). Цьогоріч захід охопив такі важливі теми, як розвиток політики забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти, мікрокваліфікації, штучний інтелект та виклики, з якими стикаються агентства. Заступниця Голови Наталія Стукало як одна зі спікерок взяла участь у форумі. Вона розповіла, як Національне агентство реагує на зовнішні та внутрішні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням, та як диджиталізація процесу зовнішнього забезпечення якості стала вирішенням цих та інших труднощів.

Національне агентство щиро дякує ENQA, ZeVA і всім європейським колегам за цей важливий захід та за всебічну підтримку української системи забезпечення якості вищої освіти на шляху до повного входження до європейського простору вищої освіти.