Меню Закрити

Тижневий тренінг «Підвищення якості вищої освіти» у межах проєкту TALENT4UA

27 травня розпочався тижневий тренінг «Підвищення якості вищої освіти», що проходить у межах проєкту TALENT4UA («Strengthening PhD education in Ukraine for sustainable growth of academic careers»), організований Королівським технологічним інститутом (KTH).

Перший день тренінгу був присвячений забезпеченню та підвищенню якості вищої освіти з висвітленням європейських, зокрема, шведських підходів та інституційних перспектив. Учасники обговорили ефективні практики та виклики, а також методологічні аспекти активного залучення академічної спільноти до впровадження змін і вдосконалення освітніх стандартів.

У тренінгу беруть участь Голова Національного агентства Андрій Бутенко та член Національного агентства Ігор Олексів.

У межах одного з воркшопів представники української освітньої спільноти продемонстрували відео руйнувань українських закладів вищої освіти, підготовлене Національним агентством. Відео глибоко вразило учасників тренінгу, що завдяки цьому усвідомили увесь трагізм обставин, в яких перебуває наша система вищої освіти в умовах війни. Маємо активно використовувати кожну нагоду, щоб нагадати нашим європейським партнерам про необхідність підтримувати Україну, українську освіту у цей скрутний та небезпечний час, коли ворог нищить не лише людей — нищить нашу освіту, нашу культуру.