Меню Закрити

NAQA_інформує, що нове Положення про акредитацію освітніх програм розширює можливості для закладів вищої освіти одночасної акредитації декількох освітніх програм

Шановні колеги!

Зважаючи на початок навчального року та старт акредитаційних процедур, звертаємо вашу увагу на те, що нове Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затверджене наказом МОН України від 15 травня 2024 р. № 686, розширює можливості для закладів вищої освіти одночасної акредитації декількох освітніх програм.

Нове Положення дозволяє поєднання груп освітніх програм не лише за спеціальностями, але й між галузями та рівнями. Можливості поєднання освітніх програм викладені у Додатку 2 Положення про акредитацію освітніх програм.
Важливо, що поєднання освітніх програм у групи значно зменшує організаційне та фінансове навантаження на заклад вищої освіти.

У разі наміру закладу вищої освіти здійснити одночасну акредитацію декількох освітніх програм слід звернутися до Національного агентства з офіційним листом, де вказати групи освітніх програм для одночасної акредитації, що дасть змогу оперативно врахувати ці побажання під час формування Графіка проведення акредитацій на 2024/2025 навчальний рік.

Офіційний лист з пропозиціями слід надіслати через СЕВ ОВВ або Укрпоштою чи Новою Поштою на адресу Національного агентства: м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.