Меню Закрити

Назаров Іван Володимирович

Назаров Іван Володимирович

Заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Голова Апеляційного комітету Національного агентства

Правознавець, науковець та освітянин в галузі судової влади, адвокатури, прокуратури, якості вищої освіти, експерт з академічної доброчесності, доктор юридичних наук, професор.

Обіймав посаду доцента та професора, працював завідувачем кафедри адвокатури у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, був провідним науковим співробітником у Науково-дослідному інституті вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України, головним науковим співробітником відділу забезпечення інтеграції академічної та університетської правової науки та розвитку юридичної освіти Київського регіонального центру Національної академії правових наук України.

Учасник міжнародних проєктів «Відкриті практики, прозорість та доброчесність для сучасної вищої школи (OPTIMA)» та «Імплементація системи забезпечення якості освіти через співробітництво університету-бізнесу-уряду у ЗВО (EDUQAS)».

Автор понад 150 наукових та навчально-методичних праць в українських та міжнародних виданнях, зокрема, щодо питань якості вищої освіти та проблем забезпечення академічної доброчесності. Заступник Голови робочої групи з розвитку юридичної освіти Комісії з питань правової реформи при Президентові України. Учасник робочих груп з підготовки нормативно-правового забезпечення реформування та розвитку вищої освіти в Україні.

Лауреат премії Президента України для молодих вчених. Лауреат Премії імені Ярослава Мудрого.

Дипломант XVI обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».

Нагороджений почесною грамотою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, грамотою Верховної Ради України.

inazarov@naqa.gov.ua