Меню Закрити

Стукало Наталія Вадимівна

Стукало Наталія Вадимівна

Заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Членкиня Ради директорів Міжнародної мережі агентств із забезпечення якості вищої освіти (INQAAHE)

Науковиця та освітянка в галузі міжнародної економіки та проблем якості вищої освіти, доктор економічних наук, професор. 

Лідер програми МВА Лондонської школи бізнесу та фінансів онлайн, міжнародний експерт низки агентств із забезпечення якості вищої освіти, зокрема Гонконгу, Латвії, Румунії.

Випускниця Програми лідерства Європейської мережі агентств із забезпечення якості (ENQA), Української школи політичних студій і Літньої школи демократії Ради Європи у Страсбурзі, проєкту «Інноваційний університет і лідерство».

До обрання до складу Національного агентства була завідувачем кафедри міжнародних фінансів та деканом факультету міжнародної економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, а також головою спеціалізованої вченої ради із захисту докторських дисертацій. 

Пройшла багаторазові міжнародні стажування та навчання, зокрема в Гарвардському та Болонському університетах, Вільному університеті Брюсселю та Католицькому університеті Льовену, Університетах Амстердаму, Ліверпулю, Рохемптону. 

Ініціювала й координувала численні міжнародні освітні проєкти, в тому числі  в рамках програм TEMPUS, Erasmus+, Міжнародного фонду «Відродження» та інших фондів. Спікерка міжнародних форумів і самітів вищої освіти, зокрема EQAF, Going Global, EURIE, QAA International Partners Forum.

Відмінник освіти України. Нагороджена грамотами, стипендіями та відзнаками Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, а також інших установ і організацій. 

Авторка понад 200 наукових та навчально-методичних праць у вітчизняних і зарубіжних виданнях, зокрема, з тематики забезпечення якості вищої освіти. Член редколегії міжнародних журналів з питань економіки та вищої освіти, в тому числі що індексуються в Scopus.

nstukalo@naqa.gov.ua