Меню Закрити

Єременко Олена Володимирівна

Єременко Олена Володимирівна

Заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Експертка у сфері забезпечення якості вищої освіти, докторка філологічних наук, професорка.

Професорка кафедри української літератури, компаративістики та соціальних комунікацій Київський університет імені Бориса Грінченка.

Працювала директоркою Інституту філології, заступницею директора Гуманітарного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка з науково-методичної та навчальної роботи. 

Була членкинею науково-методичної підкомісії з української літератури (середня освіта) науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України та членкинею експертної комісії Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України з філологічних наук та соціальних комунікацій.

Співрозробниця концепції навчання для експертів Національного агентства, співавторка онлайн-курсів та тренінгів із проблемних питань забезпечення якості.

Членкиня Комітету з питань етики.

Спікерка близько ста п’ятдесяти заходів для учасників процесів забезпечення якості вищої освіти, зокрема, вебінарів для гарантів освітніх програм та експертів з оцінювання освітніх програм. 

Розробляла та запроваджувала нову процедуру акредитації освітніх програм; модель дистанційної акредитації за умов пандемічних обмежень та воєнного стану; інституційні документи Національного агентства, методичні та рекомендаційні матеріали з питань забезпечення якості вищої освіти.

Учасниця низки міжнародних проєктів у сфері оцінювання якості та інновацій вищої освіти.

Авторка понад 120 наукових та навчально-методичних праць в українських та міжнародних виданнях, зокрема 10 публікацій у сфері забезпечення якості освіти.

Нагороджена Подякою Прем’єр-міністра України (2014), грамотою Міністерства освіти і науки України (2020), Грамотою Верховної Ради України (2021).

oyeremenko@naqa.gov.ua