Меню Закрити

ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу з відбору членів галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

27 травня 2019 р. стартує конкурс з відбору членів галузевих експертних рад (ГЕР) Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

На засіданні 21 травня 2019 р. НАЗЯВО прийняло рішення про утворення 29 ГЕР – постійних органів при Агентстві, існування яких передбачено Законом України «Про вищу освіту». Одночасно з цим рішенням було оголошено конкурс з обрання членів новоутворених рад.

Основне завдання ГЕР – об’єднання представників академічної спільноти та стейкхолдерів (роботодавців і студентів) у відповідній галузі. Основною функцією ГЕР буде опрацювання акредитаційних справ та підготовка експертних висновків відповідно до процедури, визначеної Положенням про акредитацію освітніх програм. Окрім цього, ГЕР будуть функціонувати як своєрідні «центри експертизи», які будуть надавати Національному агентству експертні поради з питань, що стосуються відповідної галузі.

Відповідно до документів, що регулюють діяльність ГЕР, кожна ГЕР формується у складі від 9 до 15 членів, з яких 1 особа має представляти студентів, а також від 1 до 2 осіб – роботодавців. (Винятки передбачені для ГЕР з галузей знань 04 «Богослов’я» та 25 «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону»).

Приймання документів для участі у конкурсі триватиме з 27 травня 2019 р. по 21 червня 2019 р. включно. Із офіційними оголошеннями про проведення конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Із докладною інформацією щодо нормативних документів з питань діяльності ГЕР та проведення конкурсу, іншими рішеннями Національного агентства з цього питання можна ознайомитися у розділі «Галузеві експертні ради».

Контактна особа секретаріату Національного агентства з питань проведення конкурсу – Еллана Молчанова, email: emolchanova@naqa.gov.ua.
Необхідні документи надсилати на адресу: konkurs@naqa.gov.ua .