Меню Закрити

Робочий візит делегації Національного агентства у Ватикані та Італійській Республіці

28 – 31 липня 2019 р. делегація Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у складі заступників Голови Національного агентства Андрія Бутенка, Олени Єременко та Івана Назарова перебувала з візитом у Ватикані та Італійській Республіці. 

Українські освітяни зустрілися з директором Національного агентства оцінювання університетів та наукових інститутів Італії (ANVUR) Даніелем  Лівоном і начальником відділу оцінювання досліджень ANVUR Марко Мальгаріні, відвідали  італійські та ватиканські вищі навчальні заклади, а також поспілкувалися з студентами місцевих ЗВО.

У рамках візиту керівник групи якості Вільного міжнародного університету соціальних наук  (LUISS) Лівія ді Джованні та начальник відділу вимірювання Алессандро Любіч ознайомили членів української делегації із  функціонуванням  внутрішньої системи забезпеченням якості освіти, повноваженнями групи якості, специфікою  постакредитаційного моніторингу та звітності з якості та іншими актуальними питаннями забезпечення освітнього процесу. Особливий інтерес викликали підходи до оприлюднення інформації про освітні програми та процедури  оцінювання задоволеності студентів якістю освіти. У Папському східному інституту (Pontifiko  Instituto  Orientale) отець ректор Давид Назар розповів про особливості навчального процесу, зокрема про формування контингенту, забезпечення індивідуальної траєкторії студента та систему  тьюторінга, делегація змогла оглянути сучасно обладнані аудиторії та бібліотеку.  

Своєрідним підсумком візиту стала зустріч делегації із Послом України при Святому Престолі Тетяною Іжевськоюїї заступником Сергієм Кульчицьким, а також колективом української дипустанови у Ватикані. Українські дипломати та заступники Голови Національного агентства обговорили питання визнання в Україні  дипломів про вищу освіту папських ЗВО, спільні  проєкти на майбутнє, а також інші актуальні питання двосторонніх відносин у сфері наукової та освітньої співпраці між Україною та Ватиканом. 

Національне агентство висловлює вдячність за сприяння в організації візиту та налагодженню міжнародної співпраці Посольству України при Святому Престолі, а також Посольству України в Італії; координатору проєктів ОБСЄ в Україні за надану допомогу.