Меню Закрити

АКРЕДИТАЦІЯ: початок активної фази

Уже 9-10 жовтня 2019 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти отримає перші матеріали від закладів вищої освіти, які заявили про готовність акредитувати свої освітні програми у межах так званого «пілоту»: вони перші випробували онлайн-платформу, через яку формується акредитаційна справа.

До «пілоту» залучено заклади як державної, так і недержавної форми власності: «класичні» університети, профільні, зокрема педагогічні та військові зво, академії, а також наукові установи.

«Пілотні» акредитації наразі в процесі, після цих «перших ластівок» розпочнеться розгляд масиву справ у повноцінному режимі нон-стоп. 01 жовтня 2019 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено Графік доступу до електронних кабінетів та подання заяв про акредитацію закладами вищої освіти у 2019/2020 н.р.

Упродовж цього року заплановано розгляд 1687 акредитаційних справ – зокрема аналіз форм самооцінювання, експертний візит і оціночний звіт експертів, висновок відповідної Галузевої експертної ради, рішення Національного агентства.

Право першими розпочати процес акредитації (після завершення «пілотів») – за магістерськими програмами, термін підготовки за якими завершується у грудні 2019 року.