Меню Закрити

Двоступеневий стратегічний практикум для керівників ЗВО

Закінчився перший блок двоступеневого стратегічного практикуму для керівників закладів вищої освіти.
Практикум реалізовується громадсько-професійною спільнотою «Вище» та Саксонським центром дидактики у вищій школі. У рамках проекту було відібрано представників керівного складу 16 українських університетів для яких організатори підготували тренінгові сесії та зустрічі з експертами з України та Німеччини. Головне завдання проекту – показати наскільки якість викладання та організації навчального процесу впливає на якість освіти в цілому, та допомогти учасникам розробити та впровадити якісні проекти змін в своїх ЗВО.
Проект фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.
Одним із партнерів даного проекту виступило Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, оскільки однією із місій діяльності агентства є сприяння функціонуванню внутрішніх систем забезпечення якості освіти у закладах вищої освіти та популяризація кращих освітніх практик.
У роботі практикуму взяв участь заступник голови Агентства Андрій Бутенко, який обговорив із учасниками нову процедуру акредитації освітніх програм та важливість дотримання критеріїв оцінювання якості освітніх програм, запропонованих Агентством, для підвищення якості освіти в цілому.