Меню Закрити

Семінари-тренінги для голів галузевих експертних рад та їх заступників

Безліч специфічних запитань та масив конкретних відповідей обговорювалися протягом чотирьох днів у двох містах України. Семінари-тренінги для голів галузевих експертних рад та їх заступників, що відбулися у містах Рівному та Білій Церкві 25-26 лютого та 5-6 березня, стали очевидною реакцією на терміновий запит.

Метою заходів було вдосконалення процесу веріфікації результатів акредитаційних експертиз у ГЕР та обговорення кращих практик ГЕР. Організовані у партнерстві із Міжнародним фондом досліджень освітньої політики та Міжнародним фондом Відродження та вміло модеровані освітнім експертом Тарасом Фініковим, семінари стали дієвим методом налагодження комунікаціі між членами ГЕР та Національним агентством.
Спікерами від Національного агентства були Віктор Алькема, Артем Артюхов, Володимир Медведєв, Богдан Моркляник та Наталія Стукало. Секретаріат представляли Михайло Винницький та Микита Євстіфеєв, Практичним досвідом поділились голови ГЕР Ірина Удовик, Артем Бардась, Ігор Лиман. До проведення заходу долучилися працівники відділу по роботі з ГЕР Тетяна Федорова та Ольга Петренко на чолі з керівницею відділу Лесею Пізнюк.

Під час дискусій обговорили перші підсумки роботи ГЕР; крайнощі при прийнятті рішень, акредитації та відмови в акредитації; комунікацію між всіма учасниками процедури акредитації; кращі практики та можливі моделі внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти , доказовість, як основу фахового звіту виїздної експертної групи. Презентували й позитивні нововведння:оновлені алгоритми роботи ГЕР, схема оплати роботи голів і членів, робота в новій IT-системі та встановлення графіку засідань. На семінарах прозвучала змістовна лекція колишнього заступника міністра освіти Юрія Рашкевича. Загалом, заходи такого характеру направлені на те, щоби мати змогу відповісти на кожне запитання усіх учасників процесу. Після проведення цих семінарів можна впевнено сказати, що завдання виконане.