Меню Закрити

Затверджені результати конкурсу до Галузевих експертних рад

Сьогодні, 07 квітня 2020 р., відбулося онлайн засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Серед інших питань, Національне агентство розглянуло результати дообрання до Галузевих експертних рад, відповідно до вакансій у них. Дякуємо всім, хто, попри непрості умови функціонування закладів вищої освіти в умовах карантину, визначив для себе як пріоритет безпосередню участь у процесах забезпечення якості вищої освіти та зібрав необхідний пакет документів.

На 27 вакантних місць, відповідно до оголошеного Національним агентством конкурсу, зголосилися 115 осіб: 91 науково-педагогічних працівник, 4 представників від працедавців, 20 здобувачів вищої освіти. Після конструктивні дискусії та ретельного вивчення документів, конкурсна комісія подала до Національного агентства таке рішення. До п’ятнадцяти Галузевих експертних рад, в яких були вакансії, обрано 20 осіб, з них – 5 здобувачів освіти, 3 роботодавців, 12 науково-педагогічних працівників. До ГЕР увійшли представники закладів вищої освіти різних регіонів України (Полтава, Івано-Франківськ, Київ, Тернопіль, Одеса, Львів, Херсон, Чернігів, Дніпро) з державних (переважно національних) та приватних закладів вищої освіти. Важливо, що був повністю сформований склад 28 Галузевої експертної ради (Публічне управління та адміністрування).

Цього разу конкурс не відбувся у п’яти галузях (залишилися вакантними по одному місцю у п’яти різних ГЕР): частково через невідповідність поданих документів спеціальностям, частково через недостатню активність претендентів. Тому просимо зацікавлених осіб (особливо роботодавців) бути активнішими та стежити за сайтом Національного агентства, адже конкурс на ці місця буде оголошений повторно.

Побажаємо успішної роботи Галузевим експертним радам, для яких квітень 2020 року має бути інтенсивним і результативним.