Меню Закрити

Національне агентство розширює співпрацю з французькими колегами

У пошуках кращих практик та нових вдалих ідей Національне агентство продовжує налагоджувати зв’язки з колегами з різних країн. Співробітництво України та Франції у сфері забезпечення якості вищої освіти почалося не так давно, але вже має свої позитивні результати.

16 квітня 2020 року відбулась онлайн зустріч із віцепрезидентом ENQA, директором департаменту європейського та міжнародного співробітництва Hcéres Франсуа Перно та керівником міжнародних проєктів Hcéres Соланж Пізар щодо інституційної акредитації.

Згодом у червні Національне агентство підписало Меморандум про порозуміння з Вищою радою з оцінювання наукових досліджень та вищої освіти (Hcéres). 12 червня відбулась чергова консультативна зустріч із французькими експертами – заслуженим професором університету Люм’єр Ліон 2 Jean-Hugues Chauchat та професором Ліонського університету Christian Montes. Предметом обговорення була система присудження (захисту) ступеня доктора філософії (PhD) у Франції та організація PhD програм.

Минулого тижня представники Національного агентства заступниця Голови Наталія Стукало, членкиня Національного агентства Ірина Золотарьова, та менеджерка міжнародних проєктів Альбіна Цятковська, зустрілися з Аташе з питань наукового та університетського співробітництва (Посольство Франції в Україні) пані Алікс де Гассар. Пані Аташе високо оцінила співпрацю Національного агентства з французькими колегами, а також з іншими країнами. Під час зустрічі відбулося обговорення перспектив розвитку Національного агентства та подальших можливостей для розширення співпраці з французькими колегами. Серед інших обговорювались можливості залучення французьких експертів, а також проблемні питання, пов’язані з отриманням ступеня PhD в Україні та у Франції. У результаті зустрічі сторони окреслили подальші кроки, які принесуть взаємну користь як для України, так і Франції.