Меню Закрити

Вебінар для тренерів експертів з акредитації освітніх програм

2 жовтня 2020 року відбувся останній вебінар із циклу вебінарів для тренерів експертів з акредитації освітніх програм, який Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти провели спільно із Міжнародним фондом досліджень освітньої політики.

Спікерами були Тарас Фініков, президент МБФ “Міжнародний фонд досліджень освітньої політики”, Віктор Алькема, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Мік Мюллей, експерт і тренер з побудови стосунків вищої освіти та бізнес-середовища.

Під час вебінару спікери наголошували на тому, що акредитація освітньої програми — це не тільки суто технічна процедура перевірки відповідності нормативним актам.

“Експерт повинен оцінювати освітню програму не просто, як єдиний комплекс освітніх компонентів, спрямованих на розв’язання конкретних задач в рамках цієї програми. ОП з точки зору експерта — є відкритою соціокультурною та інформаційно-технічною системою розвитку особистості, в якій здійснюється як його особистий розвиток , так і професійний. І ми, як тренери, повинні пояснювати це нашим експертам” – наголосив член Національного агентства, Віктор Алькема.

Мік Мюлей розповів про методики самооцінювання освітніх програм: успішні американські практики.

Ознайомитись з презентацією Віктора Алькеми можна за посиланням.

Переглянути запис вебінару від 02.10.2020 р. можна за посиланням.

Посилання на запис вебінару від 10.07.2020 р.
Посилання на запис вебінару від 18.09.2020 р.