Меню Закрити

Зустріч Національного агентства зі Словенським агентством із забезпечення якості вищої освіти

4 листопада відбулась чергова зустріч між Національним агентством та Словенським агентством із забезпечення якості вищої освіти (SQAA), в ході якої відбулась загальна презентація роботи агентств та обговорено досвід діяльності агентств під час пандемії. Від Національного агентства у зустрічі взяли участь  Голова Національного агентства Сергій Квіт, заступниця Голови Наталія Стукало, заступниця Голови Олена Єременко та провідний фахівець Альбіна Цятковська. Зі сторони Словенського агентства були присутні Франці Демшар, директор SQAA, президент CEENQA, Клемен Шубіч, начальник відділу міжнародного співробітництва та інформаційних технологій, Мая Мілас, заступниця начальника відділу міжнародного співробітництва та інформаційних технологій, Наташа Крамар, радник департаменту аналітики.

Заснована у 2010 році, SQAA відповідає за забезпечення якості вищої освіти Словенії. Заклади вищої освіти та навчальні програми демонструють належну якість освіти шляхом акредитації SQAA.

Під час зустрічі дискусія поширилась на теми прозорості та незалежності агентств; залучення міжнародних експертів до акредитаційних експертиз; систем внутрішнього забезпечення якості в ЗВО; фінансування акредитацій та інші. Зауважимо, що співпраця між агентствами була започаткована ще у вересні 2020 року під час Першого засідання CEENQA, Президентом якої є Франці Демшар – директор SQAA. Тоді SQAA провело аналіз відповідності Національного агентства та його діяльності Стандарту 3.3. ESG (незалежність) та надало відповідні висновки і рекомендації.

Учасники підкреслили важливість обміну досвідом та участі у спільних проєктах та окреслили шляхи подальшої співпраці.