Меню Закрити

Щорічна конференція ICAI 2021

1-4 березня відбулася щорічна конференція Міжнародного центру академічної доброчесності 2021 у онлайн форматі. Заступниця голови Національного агентства Наталія Стукало була однією з доповідачів у залі “Українська перспектива академічної доброчесності: започаткування Ініціативи академічної доброчесності та якості освіти (Academic IQ)”.

У своїй презентації пані Наталія представила роль Національного агентства у формуванні культури академічної доброчесності. Вона розкрила основні повноваження Національного агентства та окремі аспекти міжнародного співробітництва в сфері академічної доброчесності. Також було окреслено основні проблеми, визначені під час проведення акредитацій, та перспективи формування культури академічної доброчесності в Україні.

Разом з Яною Чапайло, координатором проекту Academic IQ, Американські ради з міжнародної освіти, Наталія Стукало розповіла про основні компоненти проекту Academic IQ, його передумови та найкращі практики попередників проєкту в Україні, що ведуть до єдиного бачення якості освіти на основі академічної доброчесності.

Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти – це дворічний проєкт, який фінансується Підрозділом з питань громадськості Посольства США у Києві (PAS) та реалізується Американськими радами з міжнародної освіти: ACTR / ACCELS (Американські ради) у співпраці з Міністерством освіти та наука, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Державною службою якості освіти.