Меню Закрити

Зустріч підгрупи Консультативної ради щодо інституційної акредитації в Україні

Інституційна акредитація в Україні є предметом багатьох дискусій останнім часом. У березні 2021 року під час комітетських слухань було наголошено на необхідності якнайшвидшого законодавчого врегулювання інституційної акредитації. Наразі законодавча модель інституційної акредитації знаходиться на стадії розробки та представники Національного агентства беруть в цьому активну участь.

У п’ятницю 21 травня експерти Консультативної ради Олгун Чічек, Іріне Дарчіа, Іан Велч разом з представниками Національного агентства Наталією Стукало, Богданом Моркляником, Ігорем Олексівом, Михайлом Винницьким та Альбіною Цятковською обговорили потенційну модель інституційної акредитації в Україні та ті моделі, що успішно існують в інших країнах світу. Варто зазначити, що на думку іноземних експертів інституційна акредитація повинна мати чітку мету й запроваджувати зовнішнє оцінювання спроможності закладу вищої освіти в цілому забезпечувати високу якість освіти.

Експерти і надалі продовжуватимуть надавати консультативну підтримку Національному агентству щодо побудови оптимальної й ефективної моделі та процедури інституційної акредитації в Україні.