Меню Закрити

Зустріч Національного агентства із Агентством із забезпечення якості вищої освіти, Великобританія

30 червня 2021 року відбулась зустріч представників Національного агентства із Агентством із забезпечення якості вищої освіти (QAA), Великобританія.

QAA – це незалежний орган із забезпечення якості вищої освіти у Великобританії. QAA було засноване в 1997 році, воно співпрацює із стейкголдерами та студентами з усіх чотирьох адміністративно-політичних частин Великобританії.

На зустрічі були присутні Голова Національного агентства Сергій Квіт, заступники Голови Наталія Стукало, Олена Єременко, Богдан Моркляник, члени Національного агентства Тетяна Пріхна, Лілія Янсе, керівник секретаріату Михайло Винницький, керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Олександра Осіюк та провідна фахівчиня Альбіна Цятковська. Британське агентство представляли Стефані Стенфорд, Елісон Фелс, Іан Велч та Джордж Прентіс.

Співробітництво Національного агентства з британським агентством почалось ще у 2019 році. Тоді QAA надавало експертну підтримку у підготовці тренерів для Національного агентства. Наступна підготовка тренерів експертами з QAA пройшла восени 2020 року. Дотепер Національне агентство налічує 45 тренерів, які успішно підготували більше 4000 експертів з акредитації в Україні. Також упродовж 2020-2021 років проходили інші заходи, вебінари, форуми, у який приймали участь українське та британське агентства.

Під час зустрічі представники агентств більш детально розповіли про власну діяльність, а також згадали заходи та спільні ініціативи, які об’єднують Національне агентство та Агентство із забезпечення якості вищої освіти. Серед напрямів подальшої співпраці було виокремлено роботу над популяризацією та забезпеченням принципів академічної доброчесності, а також розробку оптимальної для України моделі інституційної акредитації. Ці ініціативи ляжуть в основу меморандуму про взаєморозуміння, який буде підписано в майбутньому.