Меню Закрити

Правильний вибір Закладу вищої освіти. Експерти НАЗЯВО розповіли, якими критеріями керуватися під часу вибору ЗВО.

1 липня стартує вступна кампанія 2021, абітурієнти та їх батьки намагаються зробити правильний вибір і не помилитися із Закладом вищої освіти у який подадуть документи.

Як не помилитися і на що спиратися 23 червня в пресцентрі Українського кризового медіацентру під час публічного обговорення «Вибір ЗВО. На що орієнтуватись під час вступної кампанії?» розповідали представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Сергій Квіт, Голова Національного агентства, під час вступного слова звернув увагу на те, що раніше на вибір ЗВО більше впливу мали батьки, зараз динаміка змінилась і тепер вибір майбутньої професії став більш раціональний. Сергій Квіт порадив вступникам більше звертати увагу на свої бажання і прислухатись до себе.

Михайло Винницький, керівник Секретаріату, у своїй презентації розповів чому бакалаврат в Україні не відрізняється від бакалаврату закордоном, а є й кращим ніж там.

Наталія Стукало, заступниця Голови Національного агентства, поділилась своїм кейсом обрання ЗВО, як мама торішнього абітурієнта і зауважила про важкість вибору серед сотні університетів та тисячі освітніх програм було обрати ту, яка не буде просто витраченими 4-ма роками. При виборі ЗВО пані Наталя рекомендує керуватися також ресурсом для пошуку рішення Національного агентства щодо акредитації освітніх програм https://public.naqa.gov.ua/, на ньому ви зможете перевірити усі плюси та мінуси обраної вами освітньої програми.

Доцентка кафедри психології та психотерапії Українського католицького університету, Ірина Кривенко, розповіла про те, як батькам поводитись зі своїми вступниками та не вганяти дітей і себе у ще більший стрес під час вступної кампанії.

Під час обговорення всі експерти зауважили важливість самостійного прийняття рішення абітурієнтом щодо вибору ЗВО.