Меню Закрити

Засідання Агентства 27.08.21

27 серпня о 10:00 розпочалося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у змішаному форматі. Члени агентства розглянули 122 справи, за модерації Голови Сергія Квіта. Ухвалено рішення щодо акредитації 89 справ, з них  ― 2 з визначенням «зразкова», 15 освітніх програм акредитовано «умовно», 12 повернуто на розгляд до галузевих експертних рад, 4 освітні програми отримали відмову в акредитації.

По завершенню розгляду акредитаційних справ, Ганна Денискіна доповіла про зняття з розгляду справи 1034/AC-20 Академії зовнішньої розвідки України.

Також, на порядку денному, відбулося затвердження графіку прийняття заяв про акредитацію освітніх програм та відомостей про самооцінювання від ЗВО та наукових установ у 2021-2022 навчальному році.

Керівник Секретаріату Михайло Винницький продовжив засідання висвітливши декілька поточних питань впорядкування діяльності агентства, враховуючи необхідність створення внутрішньої системи забезпечення якості роботи агентства.

З інформацією про зустрічі з EQAR, ENQA та бельгійським акредитаційним агентством, виступила Ірина Золотарьова.

Богдан Моркляник проінформував учасників засідання щодо внесення змін до положення про галузеві експертні ради, запропонував оголосити конкурс до них та доповідав під час погодження проєктів стандартів вищої освіти.

Учасники також затвердили рішення Апеляційного комітету, за пропозиції Івана Назарова.

Завершив засідання Михайло Винницький з інформацією від Секретаріату.

Запис розгляду акредитаційних справ можна переглянути за посиланням.