Меню Закрити

Представники Національного агентства зустрілися з колегами з Wanderwelk

У понеділок, 9 серпня 2021 року, представники Національного агентства зустрілися з колегами з Wanderwelk – внутрішнього центру забезпечення якості Університету прикладних наук Мюнстера, Німеччина. Національне агентство представляла заступниця Голови Наталія Стукало, керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Олександра Осіюк, провідна фахівчиня відділу Альбіна Цятковська та фахівчиня відділу Ірина Жалоба.

З 2019 року внутрішній Центр забезпечення якості Університету прикладних наук Мюнстера координує проєкт THEA-Ukraine, Навчання для адміністраторів вищої освіти в Україні, що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD). Проєкт є навчальним курсом, спрямованим на інтернаціоналізацію та управління в сфері науки, в якому до цього часу взяли участь 32 заклади вищої освіти України. Менеджери з якості Петра Пістор та Соня Мікеска представили Wandelwerk, а також проєкт, окреслили його результати та вплив на українську вищу освіту.

Наталія Стукало представила Національне агентство та відповіла на питання колег про його діяльність та особливості української системи забезпечення якості вищої освіти.

За підсумками зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю, спрямовану на зміцнення навичок українських науково-педагогічних працівників у сфері управління та адміністрування, розбудову внутрішньої системи якості в ЗВО, а також на інтернаціоналізацію української системи вищої освіти. Побудова взаємовигідних відносин з міжнародними партнерами, безумовно, матиме позитивний вплив на впровадження європейських стандартів у вищій освіті України.