Меню Закрити

КРУГЛИЙ СТІЛ «НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ 2019-2021: КЛЮЧОВІ ДОСЯГНЕННЯ, ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

28 вересня відбувся Круглий стіл «Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти 2019-2021: ключові досягнення, виклики та перспективи» за участі Голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, представників Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України,  закладів вищої освіти, Консультативної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, роботодавців та здобувачів вищої освіти.

Зустріч розпочалася із вступної промови Голови Національного агентства Сергія Квіта. Він коротко розповів про ключові досягнення Агентства за останні 2,5 роки, як відбувалося становлення процесів акредитації за новими принципами, поділився успішним кейсом впровадження онлайн-акредитацій під час пандемії та подякував усім присутнім за підтримку реформ, які втілює Національне агентство.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак відмітив неймовірну гнучкість та адаптивність Національного агентства  під час пандемії, а також розповів про перспективу компенсації витрат на акредитацію закладам вищої освіти.

«Ми будемо наполягати на тому, щоб у нас була окрема бюджетна програма, яка б дозволила компенсувати у разі успішного проходження акредитації витрат закладам вищої освіти. Треба знайти баланс у вартості акредитації, щоб це дозволило Національному агентству працювати ефективно і якісно, але разом з тим, щоб це не сильно навантажувало бюджети університетів».

Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко підкреслив важливість продовження активної співпраці між усіма стейкголдерами.

У своїх виступах учасники круглого столу особливо акцентували на необхідності збереження інституційної сталості як у складі Національного агентства, так і у підтримуваному ним поступу української вищої освіти до Європейського освітнього простору

Детальніше ознайомитись з ключовими питаннями круглого столу можна за посиланням.