Меню Закрити

Превентивний моніторинг проєкту OPTIMA

21 вересня 2021 року відбувся превентивний моніторинг проєкту Відкриті практики, прозорість та доброчесність для сучасної вищої школи (OPTIMA) програми Еразмус+, одним із партнерів якого є Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Превентивний моніторинг включає збір та аналіз інформації щодо поточної діяльності всіх партнерів, дає можливість вислухати стейкголдерів та обговорити управлінські та фінансові аспекти. Метою є аналіз досягнень і прогресу в реалізації проєкту та визначення ризиків і проблем у процесі його впровадження.

Провідна фахівчиня відділу зв’язків з громадськістю Альбіна Цятковська виступила з презентацією щодо участі Національного агентства у проєкті. Так, Національне агентство є відповідальним партнером з розробки та впровадження Настанов з моніторингу та оцінювання результатів проєкту (план забезпечення якості). Представники Агентства також взяли участь у тренінгах в межах проєкту, які спрямовані на підвищення рівня знань щодо принципів відкритої науки та відкритого рецензування.

Інноваційним результатом проєкту повинна стати платформа відкритого рецензування наукових результатів та віртуальна платформа вчених-рецензентів.  Національне агентство підтримує впровадження підходів відкритої науки в сферах освіти та науки України, адже такі підходи сприятимуть підвищенню якості вищої освіти та наукових досліджень, наблизять Україну до міжнародних та європейських стандартів та стануть потужним внеском у боротьбу з академічною недоброчесністю.

По завершенню моніторингу представники Національного Еразмус+ офісу Світлана Шитікова, Жанна Таланова та Катерина Жданова надали детальний фідбек, позитивно оцінивши роботу усіх партнерів, а також озвучили низку важливих рекомендацій для подальшої імплементації проєкту.