Меню Закрити

Зустріч з Центральним агентством з оцінювання і акредитації (Німеччина)

У понеділок, 21 лютого відбулась зустріч із представниками Центрального агентства з оцінювання і акредитації (ZeVA, Німеччина). ZeVA — перше акредитаційне агентство, що з’явилось в Німеччині у 1995 році. ZeVA активно працює у сфері забезпечення якості вищої освіти Німеччини, Європи та за її межами. Німецьке агентство активно долучене до проведення акредитації освітніх програм у закладах вищої освіти України. Дотепер ZeVA завершило проведення акредитаційної процедури в Університеті імені Альфреда Нобеля та НУ “Чернігівська політехніка”. Деякі вітчизняні ЗВО проходять процедуру акредитації у цьому році.

Національне агентство представили голова Сергій Квіт, заступниця голови Наталія Стукало, члени агентства Лілія Янсе, Наталія Авшенюк, Петро Царенко та провідна фахівчиня відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Альбіна Цятковська взяли участь у цій зустрічі. Серед німецьких колег були присутні виконавчий директор ZeVA Хенніг Шефер, керівниця відділів інституційної акредитації та міжнародних відносин Аня Грубе, Мальт Хюйлманс та Барбара Хаферкорн — керівники проєктів відділу акредитації освітніх програм.

Аня Грубе та Наталія Стукало виступили з презентаціями агентств та їх діяльності. У ході зустрічі учасники обговорили особливості систем вищої освіти та забезпечення її якості в Україні та Німеччині, а також досвід проведення акредитації освітніх програм німецьким агентством в Україні, запланували проведення спільних заходів та підписання меморандуму для подальшої співпраці.