Меню Закрити

Семінар ENQA для агентств, що планують пройти перевірку у 2022-2023 роках

31 травня — 1 червня відбувся семінар, організований Європейською асоціацією із забезпечення якості вищої освіти (ENQA), на базі Агентства із оцінки та акредитації вищої освіти (AQAS), у місті Кельн, Німеччина. Від Національного агентства участь у заході взяла заступниця голови Наталія Стукало.

Семінар був розроблений для агентств, котрі готуються до зовнішньої перевірки на відповідність ESG-2015 та спрямований деталізувати процес огляду, оновлену методологію перевірки (ENQA Agency Reviews (2021), а також нову методологію цільового огляду ENQA (ENQA Targeted Reviews (2021). Окрім того, семінар надав чудову можливість перейняти досвід тих агентств, котрі вже успішно пройшли відповідну процедуру ENQA.

Також заходом було передбачено вивчення питання використання результатів зовнішньої перевірки у подальшому розвитку та удосконаленні агентств. 

Президент ENQA Дуглас Блексток, так само як і керівництво німецького агентства AQAS підкреслили важливість участі Національного агентства з України у цьому семінарі, оскільки бачать Україну серед рівноправних партнерів і вважають, що отриманий досвід якісно вплине на подальший розвиток української вищої освіти та її інтеграцію до Європейської системи забезпечення якості. 

Національне агентство цінує підтримку іноземних партнерів та продовжуватиме активно працювати над здобуттям повноправного членства у ENQA.