Меню Закрити

Культурна реакція на війну в Україні: міжнародна конференція

У перші дні липня заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало взяла участь у міжнародній конференції «Культурна реакція на війну в Україні», організованій Британською радою. Захід проходив у Лондоні і об’єднав близько 80 представників культурних та освітніх секторів Великої Британії та України. Ще близько 30 учасників долучилися до конференції онлайн. Робота конференції включала в себе відкриті засідання, міжсекторальні дискусії та сесії робочих груп: Мистецтво і культура, Освіта та Залучення молоді.

Наталія Стукало взяла участь у роботі групи Вища освіта, наука та дослідження. Українські делегати зустрілися з британськими колегами та обговорили загальну ситуацію в секторі освіти та науки в Україні та вплив війни на нього. Учасники також приділили увагу пріоритетам сектору вищої освіти в Україні. Окремо обговорили роль співпраці між Великобританією та Україною та на міжнародному рівні на підтримку цих пріоритетів. Серед практичних ініціатив було розглянуто можливості проведення спільних акредитацій разом із британським агентством QAA, а також перспективи спільних проєктів з Advance HE.

Майбутнє України у сферах культури й освіти та розбудова суспільства починається вже зараз і сприяє наближенню перемоги України у цій війні. Національне агентство продовжує послідовно реалізовувати інформаційну політику та розповідати Всьому світу про війну в Україні та її наслідки для вищої освіти. Вдячні Британській раді за запрошення та усім колегам за підтримку і прагнення допомогти Україні.