Меню Закрити

Зустріч зі співробіниками Массачусетського технологічного інституту

1 серпня відбулася зустріч зі співробіниками Массачусетського технологічного інституту (МТІ) Юлією Кухаренко та Майклом Леськівим. Вони відвідали Україну за власної ініціативи, щоби допомогти освітянській спільноті у отриманні міжнародних грантів. Також їхньою метою була серія зустрічей з представниками дослідницьких установ, закладів вищої освіти та урядових організацій, яка допоможе їм отримати узагальнену інформацію про стан освіти із різних джерел та ефективніше вплинути. Співпраця із Національним агентством як із єдиним агентством із забезпечення якості вищої освіти в Україні є важливою ланкою цього задуму.

Під час зустрічі із представниками Національного агентства обговорили наріжні проблеми ЗВО в Україні, методи для ефективного впровадження досліджень здобувачами у їхнє навчання та просування Національним агентством інструментів, які допоможуть закладам у отриманні міжнародних грантів. Також Юлія та Майкл підказали вектори комунікації із освітянською спільнотою: створення вебінарів, освітніх курсів і розробки загальної інформаційної платформи.

МТІ — один із найкращих у США, та загалом у світі, технічний університет, який 4 роки у світовому рейтингу університетів QS World University Rankings займав І місце. Радіємо, що представники таких успішних закладів активно підтримують освіту в Україні.