Меню Закрити

Відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Підготовка вчителя історії, правознавства та громадянської освіти у вітчизняних ЗВО: досвід виклики та перспективи»

«Готуючи вчителів — готуємо громадян», — наголосив під час вступного слова до Всеукраїнського круглого столу «Підготовка вчителя історії, правознавства та громадянської освіти у вітчизняних ЗВО: досвід виклики та перспективи» Андрій Бутенко, Голова Національного агентства.

Під час заходу спікери із провідних ЗВО країни, представники МОН України та Національного агентства обговорювали сучасну мету, зміст і методики при підготовці майбутніх вчителів історії, правознавства та громадянської освіти.

Андрій Бутенко висловив вдячність Центральноукраїнському державному педагогічному університету ім. Володимира Винниченка за організацію важливої події та проаналізував основні виклики при викладанні історії. Спікер зауважив необхідність радикального перегляду в методі подачі та важливість розуміння учнями та здобувачами взаємозв`язку українських і світових історичних подій.

Також Голова нагадав колегам про звернення Національного агентства про необхідність посилення історико-культурного компонента як обов’язкової складової вищої освіти, яке ви можете переглянути за посиланням: https://bit.ly/3S9B34a.