Меню Закрити

Відбулася Генеральна асамблея та воркшоп CEENQA у Стамбулі

23 і 24 вересня заступниці голови Національного агентства Наталія Стукало та Олена Єременко взяли участь у роботі Генеральної асамблеї CEENQA та воркшопі на тему «Незалежність агентств із забезпечення якості». Воркшоп був присвячений зокрема питанням незалежності у державному секторі, унівеситетської автономії в Європі, відповідності діяльності агентств стандартам ESG щодо їх незалежності.

Під час Генеральної асамблеї обговорювали широке коло питань, пов`язаних із діяльністю CEENQA, а також заслуховували звіти від агентств-членів. Від Національного агентства на Генасамблеї виступила Наталія Стукало. Пані Наталія розповіла про зміни до нормативної бази, підготовку Тимчасового положення про акредитацію освітніх програм в умовах воєнного стану, яке враховує особливості акредитаційних процесів в Україні зараз і вдосконалить процедури акредитації відповідно до ESG. Також згадано про значну роботу по залученню міжнародних експертів у галузеві експертні ради та експертні групи Національного агентства. Усі труднощі, спричинені війною, щоденні повітряні тривоги, руйнівні наслідки війни вимагають від Національного агентства бути максимально гнучким і сприятливим до закладів вищої освіти. Національне агентство продовжує повноцінну роботу в цих складних умовах, що неабияк вражає наших закордонних колег.

Серед іншого, на заході розглядали дуже важливе питання для України та всієї організації, а саме: виключення російських агентств з CEENQA. Делегація Національного агентства взяла активну участь в усіх заходах і дискусіях, протягом двох днів роботи Генеральної асамблеї. Заручившись підтримкою іноземних колег, Національне агентство досягло поставленої мети. Російські агентства виключено, тож маємо чергову перемогу над ворогом. Ми глибоко вдячні нашим колегам за солідарність та підтримку України