Меню Закрити

Підтримка українського освітянства британськими колегами — організація онлайн-заходу «Україна — прагнення до якісного навчання студентів»

8 вересня Національне агентство спільно з британським агентством QAA провели онлайн-захід «Україна – прагнення до якісного навчання студентів» для підтримки здобувачів вищої освіти в Україні.
У секції «голоси України» прозвучали презентації від Національного агентства, закладів вищої освіти та студентства. Спікери поділилися досвідом діяльності ЗВО, навчання і викладання під час війни, розповіли про діяльність українського студентства під час війни.
Більшість студентів України 24 лютого або долучились до волонтерських рухів, або пішли боронити країну зі зброєю в руках. І навіть в таких екстремальних умовах вони продовжують навчатись і прагнуть отримувати якісну освіту. Як, наприклад, спікер заходу Кирило Демченко, який доєднався до ефіру прямо з передової.
Загалом, у заході взяли участь більше 250 учасників з обох країн. Британські учасники, зі свого боку, мали змогу детальніше ознайомитись із успіхами та проблемами, з якими стикаються та долають їхні колеги з України щодо забезпечення якісної освіти в надзвичайних умовах.
Друга частина події передбачала поділ учасників на дискусійні групи для обговорення ініціатив та розроблення нових ідей для співпраці, зокрема щодо програм обміну студентами.
Перша частина заходу доступна в записі на сторінці Національного агентства, тож запрошуємо усіх охочих до перегляду.