Меню Закрити

Відбулася зустріч Національного агентства з Угорською комісією з акредитації (MAB)

12 жовтня відбулася зустріч Національного агентства з Угорською комісією з акредитації (MAB).

Директор з міжнародних справ MAB Петер Левенте Лакатос висловив підтримку національному агентству із забезпечення якості вищої освіти України та наголосив на фундаментальній цінності прав людини та іміжнародного права. Хоча це була перша офіційна зустріч між агентствами, угорські колеги та раніше співпрацювали із Національним агентством, мали зустрічі й підтримували одне одного в рамках міжнародних заходів.

Учасники зустрічі розповіли про діяльність своїх агентств, здобутки, співпрацю з іноземними колегами та міжнародними організаціями. Наталія Стукало розповіла колегам про українські реалії сьогодення та умови, в яких продовжує функціонувати Національне агентство та система освіти в цілому. Угорські колеги відмітили активність та значний обсяг роботи, який виконує Національне агентство у такий складний для нашої країни час.

Серед іншого обговорювали досвід MAB щодо проходження оцінювання з боку ENQA, акредитацію агентства Світовою федерацією з медичної освіти (WFME), принципи інституційної акредитації та спільні проєкти. Ці питання є вкрай актуальними для Національного агентства і слугуватимуть основою для продовження і розширення співробітництва з угорськими колегами.