Меню Закрити

Відбулося чергове засідання Консультативної ради Національного агентства

14 жовтня відбулося чергове засідання Консультативної ради Національного агентства.

На початку засідання заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало провела загальний огляд поточної діяльності агентства в умовах воєнного стану. Заступниця голови Національного агентства Олена Єременко розповіла про проблеми акредитації освітніх програм, з якими стикається агентство з початком проведення акредитацій цього навчального року. Член Національного агентства Артем Артюхов поділився з присутніми деталями щодо заходів, які вживає агентство у боротьбі за академічну доброчесність в умовах війни. Керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Альбіна Цятковська виступила з презентацією щодо міжнародної та комунікаційної діяльності Національного агентства.

Модерував засідання голова Консультативної ради Ян Велч. У ході обговорення Леннарт Штале задав питання про вплив війни, постійних обстрілів та зруйнованих будівель закладів вищої освіти на процедуру акредитації. Елісон Джонс поцікавилась думкою команди Національного агентства щодо найбільших загроз для процедури акредитації. У ході обговорення питань член Консультативної ради Збігнєв Марциняк повідомив присутнім, що під час засідання Ради ректорів Польщі отримав схвальні відгуки щодо діяльності Національного агентства. Він також запропонував свою допомогу у розширенні співпраці з польськими колегами. Томаш Фолтинек також виступив із пропозицією посилення співпраці з чеськими агентствами, а також, розповів про те, як чеські університети приймають студентів з України. Усі члени Консультативної ради долучились до дискусії та висловили свою підтримку Національному агентству.

Національне агентство вдячне членам Консультативної ради за поради та їх внесок у розбудову системи забезпечення якості вищої освіти України.