Меню Закрити

Про чергове засідання Національного агентства в змішаному форматі

25 вересня відбулося чергове засідання Національного агентства у змішаному форматі. Одним із питань порядку денного був розгляд наявності у захищеній 27 квітня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 41.052.04 дисертації Павлишина П.Я. «Підвищення надійності роботи енергетичної арматури», поданій на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук, фактів академічного плагіату. Беручи до уваги рішення Комітету з питань етики та супровідні матеріали, Національне агентство встановило факт наявності академічного плагіату в дисертації. Наступним етапом буде звернення до Міністерства освіти і науки України про позбавлення Павлишина П.Я. наукового ступеня кандидата наук з наданням результатів проведеного аналізу.

Члени агентства надали умовні (відкладені) акредитації освітнім програмам відповідно до Постанови КМУ від 16.03.2022 р. № 295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану».

Під час засідання також обговорили низку питань, серед яких було внесення змін у Графіку прийняття заяв про акредитацію освітніх програм та відомостей про самооцінювання від ЗВО та наукових установ у 2022/23 навчальному році, оголошення конкурсу до галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, погодження проєкту наказу Міністерства освіти і науки України «Деякі питання розміщення державного (регіонального) замовлення, поєднання спеціальностей (предметних спеціальностей), спеціалізацій та присвоєння педагогічних професійних кваліфікацій закладами фахової передвищої, вищої освіти» та пролонгування дії Стратегії Національного агентства.