Меню Закрити

Конференція «Ukrainian Studies: Go Global»: обговорення найкращих практик з розвитку українських студій і популяризації української культури

3 листопада відбулася конференція «Ukrainian Studies: Go Global» з ініціативи Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Конференція була присвячена вивченню та обговоренню найкращих практик з розвитку українських студій і популяризації української культури, науки, економіки, політики як теми досліджень.
Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало мала нагоду виступити зі вступним словом та привітати учасників конференції від імені Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Пані Наталія наголосила на актуальності проєкту з глобального розвитку українських студій, навівши декілька цікавих прикладів з досвіду участі у міжнародних заходах для підтвердження своєї думки. Пані Наталія підкреслила, що реалізація такого масштабного проєкту — це нелегка справа, проте спільними зусиллями вдасться його реалізувати на найвищому рівні. Національне агентство буде підтримувати та просувати проєкт «Ukrainian Studies: Go Global».
Під час конференції були представлені кращі практики реалізації українських студій у світі. У ході панельної дискусії обговорили стан та перспективи дослідження України на міжнародній арені. Корисною та змістовною була презентація інтерактивної мапи та дослідження 160 українських і кримськотатарських студій за кордоном від Українського Інституту. Прикінцева дискусія події була присвячена роздумами над тим, який інтелектуальний продукт українці можуть експортувати світу.