Меню Закрити

Виступ Наталії Стукало на вебінарі із циклу «Розмови за чашкою кави»

5 грудня відбувся вебінар із циклу «Розмови за чашкою кави», організований командою Уповноваженого ректорату з питань системи забезпечення якості навчання та викладання Варшавської школи економіки

Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало виступила на вебінарі із доповіддю «Відповідальність за вищу освіту під час війни». Спікерка визначила місію, роль та обов’язки суб’єктів системи вищої освіти під час війни в Україні. До основних обов’язків ЗВО відноситься забезпечення стійкості процесу обміну знаннями, підтримка міжнародного діалогу і співробітництва, побудова довіри у стосунках зі стейкголдерами тощо. Окрім цього, заклади вищої освіти в Україні мають вагоме значення у сфері залучення суспільства: організації та заохочення до волонтерства, обладнанні укриттів, створенні громадських хабів та центрів незламності.

Заступниця Голови також розвіяла міф про те, що якості освіти під час війни приділяється менша увага, ніж у мирні часи. Для підтвердження своєї думки, спікерка навела дані з нещодавніх опитувань. Так, згідно з опитуванням Національного агентства, 91% експертів із забезпечення якості та стейкголдерів, а також більшість студентів, які брали участь в опитування, вважають значення якості вищої освіти у воєнний час важливим.

Під час вебінару, було обговорено й роль закладів вищої освіти у післявоєнному суспільстві. Наталія Стукало зауважила, що ЗВО відповідають за просування та забезпечення досягнення цілей сталого розвитку ООН та підготовку активних критично мислячих громадян, здатних захищати демократичні та гуманістичні цінності.