Меню Закрити

5 грудня відбулась інавгураційна зустріч Глобальної мережі академічної доброчесності (GAIN)

Зустріч мала на меті обговорення шляхів співпраці у межах мережі та подальший розвиток GAIN. Учасники познайомилися та представили свої агентства і напрямки діяльності. Під час презентації Національного агентства особливу увагу було приділено здобуткам у сфері академічної доброчесності.

Агентства із забезпечення якості освіти з різних країн світу працюють для підтримки та підвищення культури академічної доброчесності в закладах вищої освіти. Метою ж мережі GAIN є забезпечення міжнародної платформи для координації, обговорення, співпраці та обміну інформацією щодо протидії порушенням академічної доброчесності між агентствами.

Дотримання академічної доброчесності – один з аспектів запоруки якості освіти. Академічна спільнота повинна функціонувати, поважаючи та визнаючи роботу інших. Саме тому міжнародна співпраця у цьому питанні є такою важливою для глобальної академічної спільноти. Національне агентство має за честь долучитися до GAIN і співпрацювати для подальшого розвитку національної системи академічної доброчесності та інтернаціоналізації вищої освіти України.