Меню Закрити

Вебінар з нагоди першої річниці затвердження Порядку присудження та скасування наукового ступеня доктора філософії

31 січня відбувся вебінар з нагоди першої річниці затвердження Порядку присудження та скасування наукового ступеня доктора філософії.

Під час заходу обговорили досвід застосування Порядку, врахували помилки та труднощі, з якими зіштовхуються заклади вищої освіти у межах процедури захисту дисертації. Спікери розповіли про практику застосування Порядку Національним агентством, Міністерством освіти і науки та Українським інститутом науково-технічної експертизи та інформації. Заклади вищої освіти радо поділились своїми практиками роботи з Порядком. Університети зі специфічними умовами навчання продемонстрували особливості використання системи NAQA.Svr.

Спікерами були керівник відділу супроводу разових рад та аналітики Національного агентства Леонтій Шипілов, заступник директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації Михайло Голубєв, заступник Голови Національного агентства Іван Назаров, заступник директора з науково-інформаційної роботи Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації Олексій Сухий, начальник наукового відділу організації підготовки та атестації науково-педагогічних кадрів науково-методичного центру організації наукової та науково-технічної діяльності НУОУ Юрій Ольшевський та проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Дмитро Лученко.

Загалом на платформі Zoom до заходу долучились понад 300 учасників, тоді як ще 100 стали глядачами онлайн-трансляції. Учасники ставили питання та отримали чимало змістовних відповідей від спікерів заходу.
Національне агентство щиро вдячне усім, хто долучився і брав активну участь у вебінарі.