Меню Закрити

Вебінар для гарантів освітніх програм «Забезпечення якості вищої освіти: погляд експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти»

16 лютого відбувся вебінар для гарантів освітніх програм «Забезпечення якості вищої освіти: погляд експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти».
Захід організовано Київським університетом імені Бориса Грінченка, а усі спікери заходу – науковці й викладачі закладу та досвічені експерти Національного агентства.
Олена Мартинчук, експертка Національного агентства, детально пояснила присутнім процедуру та особливості роботи експертної групи під час акредитаційної експертизи, звернувши значну увагу на застосування критеріїв відповідності при ініціації гарантами освітньої програми (ОП) та необхідність впровадження історико-культурного компонента у кожну ОП. Георгій Лопатенко, заступник голови галузевої експертної ради Національного агентства з галузі знань 01 «Педагогіка» розтлумачив етапи та особливості розгляду акредитаційної справи галузевою експертною радою та відмінність в оцінюванні у порівнянні з експертними групами.
Доповідь Олени Єременко, заступниці Голови Національного агентства, була присвячена оцінюванню ОП у процесі акредитації. Професорка висвітлила етапи цього процесу та звернула увагу на важливість застосування кращих практик в ОП, що відповідають викликам суспільства, корелюють з розвитком галузі та акцентувала на вагомості постійного підтримання якості. Відповідаючи на запитання аудиторії, спікерка розповіла про перспективи запровадження постакредитаційного моніторингу як ефективного методу мотивації ЗВО до безперервного підтримування високої якості освітніх програм.
Вебінар відвідали близько 150 гарантів освітніх програм.
Національне агентство висловлює вдячність українській освітянській спільноті за постійне прагнення вдосконалюватись.