Меню Закрити

Візит у Бельгійське агентство із забезпечення якості VLUHR QA в межах мобільності персоналу проєкту IMINQA

9-10 лютого керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Національного агентства Альбіна Цятковська відвідала Бельгійське агентство із забезпечення якості VLUHR QA в межах мобільності персоналу проєкту IMINQA.

Спільно з представником іспанського агентства AQUIB та колегами з бельгійського агентства AEQES у ході першого дня мобільності провели ґрунтовний аналіз діяльності чотирьох агентств у різних системах вищої освіти. дослідили. Попри різні правові основи діяльності, учасники знайшли багато спільних рис та цікавих рішень.

Другий день був присвячений обміну досвідом щодо міжнародної діяльності, формування програмних результатів навчання, застосування Європейського підходу до зовнішнього забезпечення якості спільних програм.

Під час зустрічі з директоркою ENQA Анною Говер і керівником проєктів ENQA Алексісом Фабрегасом учасники мали можливість отримати відповіді від представників ENQA на питання щодо застосування окремих стандартів ESG. Нагадаємо, що відповідність Європейським стандартам та рекомендаціям із забезпечення якості (ESG 2015) грає ключову роль у набутті членства в ENQA та включенні до EQAR.

Загалом цей візит був надзвичайно корисним та важливим для удосконалення системи забезпечення якості вищої освіти в Україні та інтернаціоналізаціі Національного агентства.