Меню Закрити

Про роботу круглого столу «Вплив війни на результати навчання»

22 лютого Андрій Бутенко, Голова Національного агентства взяв участь у роботі круглого столу «Вплив війни на результати навчання», організований Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини.

Захід був присвячений обговоренню питань динаміки результатів навчання здобувачів освіти в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України. Андрій Бутенко у своєму виступі звернувся до учасників круглого столу з низкою тез, зокрема наголосивши на необхідності чіткого розмежування освітніх втрат (як втрат чи недостатньої сформованості компетентностей здобувачами освіти) і втрат системи освіти, яка страждає через знищення чи руйнування освітньої інфраструктури, внутрішнє переміщення та вимушену еміграцію здобувачів та НПП, відірваність здобувачів від повноцінного занурення в освітнє середовище університету, технічні проблеми забезпечення доступу до освіти. Спікер запропонував створити робочу групу задля розробки критеріїв вимірювання можливих освітніх втрат на всіх рівнях та подальшого запровадження компенсаторних заходів.

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти вважає проблему освітніх втрат надзвичайно важливою та вдячне організаторам заходу за актуалізацію дискусії на цю тему.